Χειρουργική Στόματος

Χειρουργική Στόματος

Χειρουργική εξαγωγή και χειρουργική αποκάλυψη εγκλείστων δοντιών

Φρονιμήτες που εξ‘ ολοκλήρου ή μέρος τους καλύπτεται από κόκκαλο και ούλα πολλές φορές δημιουργούν τοπικές μολύνσεις και χρειάζεται να εξαχθούν προκειμένου να μην επηρεάσουν τα διπλανά δόντια.

Άλλα δόντια που για διάφορους λόγους δεν έχουν ανατείλει στο στόμα χρειάζεται να εξαχθούν όταν δημιουργούν τοπικές μολύνσεις ή όταν εμποδίζουν την ορθοδοντική θεραπεία.

Δόντια που δεν έχουν ανατείλει στο στόμα πολλές φορές χρησιμοποιούνται ως μέρος της ορθοδοντικής θεραπείας με τη διαδικασία της χειρουργικής αποκάλυψης.

Ακρορριζεκτομή

  • Είναι μια διαδικασία χειρουργικού καθαρισμού της περιοχής γύρω από τη ρίζα του δοντιού. Μέρος της θεραπείας αποτελεί και η αφαίρεση του άκρου της ρίζας και το σφράγισμα της ρίζας.
  • Εφαρμόζεται συνήθως σε δόντια που κατόπιν απονεύρωσης προσβάλλονται πάλι από μόλυνση.
  • Είναι συνήθως η τελευταία λύση που έχουμε προκειμένου να διατηρήσουμε ένα δόντι που επιμολύνεται συνεχώς.

Αφαίρεση κύστεων

  • Κύστη είναι η δημιουργία κοιλότητας μέσα στο κόκαλλο της γνάθου.
  • Αίτιο είναι συνήθως κάποιο μολυσμένο δόντι.
  • Οι κύστεις αφαιρούνται με τη διαδικασία της εκπυρήνισης ή της μαρσιποποίησης.

Ώρες λειτουργίας

Δευτέρα9.00 - 13.30, 16.00 - 20.30
Τρίτη9.00 - 13.30, 16.00 - 20.30
Τετάρτη9.00 - 13.30, 16.00 - 20.30
Πέμπτη9.00 - 17.00
Παρασκευή12.30 - 20.30

Η πρώτη σας επίσκεψη

Η πρώτη σας επίσκεψη

Βασική μας επιδίωξη αποτελεί η απαλλαγή του ασθενούς από το στρες της πρώτης επίσκεψης στον οδοντίατρο. Γι’ αυτό το λόγο η επίσκεψη αυτή δε σημαίνει κατ’ανάγκη ξεκίνημα οδοντιατρικής εργασίας αλλά πολλές φορές αναλώνεται σε συζήτηση πάνω σε θέματα οδοντιατρικού ενδιαφέροντος με κύριο γνώμονα την ψυχολογική ανάταση και την τόνωση της αυτοπεποίθησης ατόμων με επιβαρυμένο οδοντιατρικό ιστορικό. Η ανάπτυξη σχέσης εμπιστοσύνης ανάμεσα σε ασθενή και ιατρό αποτελεί το θεμέλιο λίθο της επιτυχίας κάθε οδοντιατρικής εργασίας.